Maak kennis met de vakjury

Datum

De vakjury beoordeelt alle ingezonden foto’s en selecteert 15 finalisten per thema. Uit deze nominaties kiest de jury één winnaar per categorie. De drie vakjurywinnaars zijn op de uitreiking bekendgemaakt. De jury bestaat uit vier gerespecteerde leden, ieder met een eigen, bijzondere kijk op fotografie.


Aart Aarsbergen

Aart Aarsbergen, hoofdredacteur van de Nederlandstalige editie van National Geographic, is hoofd van de vakjury. Aart heeft al talloze reeksen foto’s beoordeeld voor de bladen, boeken en eerdere fotowedstrijden van National Geographic. Goede foto’s vertellen een verhaal, weten te verrassen en maken je nieuwsgierig, stelt Aarsbergen. Technische vaardigheden en een goede camerabeheersing zijn handig, maar zeker niet allesbepalend.

 


Humberto Tan

Humberto Tan begon in augustus 2013 met zijn immens populaire en inmiddels niet meer weg te denken dagelijkse talkshow RTL Latenight. Hij presenteerde het afgelopen decennium programma’s bij Talpa, was presentator van Eredivisie Live en presenteerde 12 jaar lang NOS Studio Sport. Daarnaast is Humberto gepassioneerd fotograaf en kreeg hij zijn eigen fotoreportage in National Geographic Magazine na het winnen van het programma ‘Het perfecte plaatje’. Sacha de Boer

Sacha de Boer, onder andere bekend als voormalig nieuwslezer van het NOS-Achtuurjournaal, is professioneel fotograaf. In 2005 beleeft ze haar doorbraak in de fotografiewereld met haar eerste expositie ‘Shadow & Shapes’. Sacha is nieuwsgierig naar wat er in andere culturen gebeurt en probeert deze verschillen vast te leggen. In combinatie met haar journalistieke achtergrond weet ze een foto als een soort puzzel te construeren.

Jan Vermeer

Jan Vermeer Jan Vermeer is fulltime professioneel fotograaf en heeft meer dan vijftig landen bezocht waaronder het bijzondere atol Aldabra en het tot de verbeelding sprekende Nova Zembla. Tijdens lezingen, workshops en begeleiden van fotoreizen deelt hij graag en enthousiast zijn kennis. Zijn foto's zijn veelvuldig bekroond in prestigieuze fotowedstrijden zoals in de BBC Wildlife of the Year Contest en de GDT European Wildlife Photographer of the Year Contest. Hij is een veelgevraagd internationaal jurylid. 

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten