Maak kennis met de vakjury

Datum

De vakjury beoordeelt alle ingezonden foto’s en selecteert 15 finalisten per thema. Uit deze nominaties kiest de jury één winnaar per categorie. De drie vakjurywinnaars worden op de uitreiking bekendgemaakt. De jury bestaat uit vijf gerespecteerde leden, ieder met een eigen, bijzondere kijk op fotografie.


Aart Aarsbergen

Aart Aarsbergen, hoofdredacteur van de Nederlandstalige editie van National Geographic, is hoofd van de vakjury. Aart heeft al talloze reeksen foto’s beoordeeld voor de bladen, boeken en eerdere fotowedstrijden van National Geographic. Goede foto’s vertellen een verhaal, weten te verrassen en maken je nieuwsgierig, stelt Aarsbergen. Technische vaardigheden en een goede camerabeheersing zijn handig, maar zeker niet allesbepalend.

 


Humberto Tan

Humberto Tan begon in augustus 2013 met zijn immens populaire en inmiddels niet meer weg te denken dagelijkse talkshow RTL Latenight. Hij presenteerde het afgelopen decennium programma’s bij Talpa, was presentator van Eredivisie Live en presenteerde 12 jaar lang NOS Studio Sport. Daarnaast is Humberto gepassioneerd fotograaf en kreeg hij zijn eigen fotoreportage in National Geographic Magazine na het winnen van het programma ‘Het perfecte plaatje’. Sacha de Boer

Sacha de Boer, onder andere bekend als voormalig nieuwslezer van het NOS-Achtuurjournaal, is professioneel fotograaf. In 2005 beleeft ze haar doorbraak in de fotografiewereld met haar eerste expositie ‘Shadow & Shapes’. Sacha is nieuwsgierig naar wat er in andere culturen gebeurt en probeert deze verschillen vast te leggen. In combinatie met haar journalistieke achtergrond weet ze een foto als een soort puzzel te construeren.

Jasper Doest

De foto’s van Jasper Doest zijn regelmatig terug te vinden in National Geographic Magazine. Fotografie draait om emoties volgens Jasper en door die emotie te vangen in een beeldverhaal kun je mensen meenemen op reis naar het onbekende. Met zijn camera weet Jasper de pracht van de wereld als geen ander vast te leggen en de kwetsbaarheid van onze aarde te tonen. Zijn foto’s geven een stem aan groepen die hier niet toe in staat zijn. 

Ilvy Njiokiktjien

Ilvy Njiokiktjien is een onafhankelijke fotografe en multimedia journalist. Als nieuws- en documentairefotograaf behandelt ze actuele zaken en hedendaagse sociale problemen. Ilvy won in 2008 de National Geographic Fotowedstrijd en werd in 2013 benoemd tot Fotograaf des Vaderlands. In 2014 won zij als eerste vrouw de Zilveren Camera voor het fotograferen van een groep rouwende mensen die hun laatste eer bewezen aan de eerste zwarte president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela.

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten