FAQ

Op deze pagina vind je een lijst met de veel gestelde vragen en de daarbij horende antwoorden over National Geographic Fotowedstrijd. Klik op de vraag om het antwoord te zien.

Waarmee kunnen we je helpen?

Vragen over de National Geographic Fotowedstrijd

 • Wat is de National Geographic Fotowedstrijd?

  De National Geographic Fotowedstrijd is een podium voor enthousiaste amateurfotografen en ambitieuze nieuwe talenten. Met drie verschillende categorieën wil National Geographic mensen inspireren de pracht, veelzijdigheid én kwetsbaarheid van onze planeet vanuit nieuwe perspectieven vast te leggen. Je kunt op deze website actief meedoen door één foto per categorie in te sturen. Daarnaast kun je vanaf 2 oktober ook je stem uitbrengen op jouw favoriete foto.

 • Waarom zijn er drie verschillende categorieën?

  Je kunt foto’s insturen in 3 categorieën: Dier, Landschap en Mens. Per categorie kun je één foto insturen. De inzendtermijn loopt tot en met 20 september.

 • Wie bedenkt de categorieën?

  De categorieën zijn bedacht door de redactie van National Geographic en FOX Network Groups Netherlands. Verder staat de redactie altijd open voor ideeën omtrent een nieuwe categorie voor toekomstige fotowedstrijden. Je kunt een idee met ons delen door een e-mail te sturen naar online@nationalgeographic.nl

 • Kun je in contact komen met gebruikers van dit platform?

  Je kunt via de National Geographic Fotowedstrijd niet direct in contact komen met de gebruikers van deze website.

 • Hoe worden de foto’s van een categorie beoordeeld?

  Je kunt jouw foto’s insturen van 29 juni tot en met 20 september. Na deze periode selecteert de jury 15 foto’s per categorie. Iedereen kan vervolgens van 2 tot en met 15 oktober stemmen op één foto per categorie. De foto met het hoogste stemmenaantal van een categorie wordt de publiekswinnaar. Daarnaast wordt er door de vakjury per categorie één vakjurywinnaar bepaald.

 • Wie zitten er in de jury?

  De vakjury voor de National Geographic Fotowedstrijd 2017 bestaat uit NG-hoofdredacteur Aart Aarsbergen, TV-presentator Humberto Tan, oud-nieuwslezeres en fotograaf Sacha de Boer, natuurfotograaf Jasper Doest en fotojournalist en oud-winnaar Ilvy Njiokiktjien.

 • Waar kan je terecht voor vragen?

  Stuur een e-mail naar de online redactie: online@nationalgeographic.nl

 • Waar kan je terecht met technische problemen?

  Mocht je technische problemen op de website ervaren (je kunt bijvoorbeeld niet inloggen, krijgt een foutmelding bij het uploaden van een foto of bij het stemmen), stuur dan een mailtje naar online@nationalgeographic.nl o.v.v. ‘technisch probleem’. Tip: stuur indien mogelijk een schermafbeelding van een foutmelding mee; hoe duidelijker, hoe gerichter we je ook kunnen helpen.

Vragen over deelnemen aan de National Geographic Fotowedstrijd

 • Hoe kun je meedoen?

  Je kunt meedoen door je te registreren als deelnemer. Je moet minimaal 18 jaar zijn om mee te doen. Na registratie kun je inloggen en is het mogelijk om 1 foto per categorie te uploaden. Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail. Mocht je geen mail binnen krijgen, vergeet dan niet eerst je spam te bekijken. Jouw deelname kun je vervolgens delen via sociale media, zodat vrienden en bekenden jouw foto’s kunnen bekijken en later hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete beeld(en).

 • Hoeveel foto’s kun je per categorie uploaden?

  Je kunt maximaal één foto per categorie uploaden.

 • Aan welke voorwaarden moet(en) de foto('s) voldoen?

  De foto('s) die je instuurt zijn gemaakt door jouzelf. Het is dus niet mogelijk beeldmateriaal van anderen in te sturen.

 • Aan welke (technische) specificaties moet de foto('s) voldoen?

  Een foto moet een JPG-bestand zijn, met een minimaal aantal pixels van 1800x1800 pixels en maximaal aantal pixels van 6000x6000. De maximale bestandsgrootte is 10 MB.

 • Kun je meedoen aan meerdere categorieën?

  Je kunt voor elke openstaande categorie meedoen als deelnemer en/of als stemmer. Per categorie kun je maximaal één foto insturen.

 • Hoe deel je jouw deelname via social media?

  Zodra je jouw foto(‘s) hebt geüpload, kun je jouw deelname delen via sociale media. Dit wordt zichtbaar op je scherm. Je selecteert zelf voor welk kanaal. Deze mogelijkheid is optioneel, maar het is een leuke manier om jouw deelname kenbaar te maken aan een groter publiek.

 • Tot wanneer kun je foto’s insturen voor de verschillende categorieën?

  Je kunt jouw foto’s van 29 juni tot en met20 september insturen. Na 20 september is het niet mogelijk om jouw foto’s te uploaden op de website.

Vragen over stemmen

 • Hoe kun je stemmen op een foto?

  Je kunt jouw stem uitbrengen op jouw favoriete foto per categorie. Dat is 1 foto per categorie. Klik op de categorie en klik daarna op de stem-button bij jouw favoriete foto. Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn. Om te kunnen stemmen vul je enkel jouw e-mailadres in op het pop-up venster. Per e-mail krijg je een bevestigingslink om je stem ook te bevestigen. Daarna kun je jouw stem ook nog delen met vrienden en bekenden via social media.

  Het stemproces startt vanaf 2 oktober tot en met 15 oktober. 

 • Hoe vaak mag je stemmen?

  Je kunt per categorie stemmen op 1 foto.

 • Wanneer kun je stemmen?

  Je kunt stemmen van 2 tot en met 15 oktober 2017. Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn.

 • Waarop moet je letten als je een foto beoordeelt?

  Bij het beoordelen van een foto kun je bijvoorbeeld kijken naar de compositie van de foto, de belichting, de creativiteit, de originaliteit, het gekozen perspectief, kleurgebruik en stijl.

 • Kun je je stem ook delen via social media?

  Nadat je hebt gestemd op een foto, krijg je de mogelijkheid om je stem te delen via sociale media. Je selecteert zelf voor welk kanaal. Deze mogelijkheid is optioneel.

 • Kun je als deelnemer ook stemmen op een foto?

  Je kunt ook als deelnemer je stem uitbrengen op je favoriete foto via de stemknop. Klik op de categorie en klik daarna op de stem-button bij jouw favoriete foto. Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn. Om te kunnen stemmen vul je enkel jouw e-mailadres in op het pop-up venster. Per e-mail krijg je een bevestigingslink om je stem ook te bevestigen. Daarna kun je jouw stem ook nog delen met vrienden en bekenden via social media.

Vragen over winnen

 • Hoe win je?

  De jury selecteert 15 foto’s per categorie na de inzending periode. Als jouw ingezonden foto is geselecteerd door onze jury maak je kans om te winnen. Jouw foto is dan genomineerd. Op 2 oktober ontvangen al deze 15 finalisten per categorie een email met daarin het nieuws. Vervolgens kan er van 2 oktober tot en met 15 oktober op deze foto's gestemd worden.

  Je kunt als volgt winnen:

  • publiekswinnaar: per categorie wordt de foto met de meeste stemmen de publiekswinnaar
  • jury winnaar: per categorie kiest de jury de beste foto 

  Het is mogelijk om de juryprijs én de publieksprijs te winnen. Daarnaast wordt er een overall winnaar bekend gemaakt tijdens de uitreiking. Deze winnaar wint op basis van de overall keuze van de vakjury.

 • Wat krijg je wanneer je één van de winnaars bent?

  De winnaars verschijnen in de Nederlandstalige editie van National Geographic Magazine. De foto’s worden gepubliceerd in het novembernummer van 2017. Daarnaast ontvangen de categorie- & vakjurywinnaars ieder een jaar abonnement op National Geographic Magazine. 

  Bovendien worden de winnende foto's uitgelicht op nationalgeographicfotowedstrijd.nl en worden de winnaars vermeld op de website, in de nieuwsbrief en op sociale media van National Geographic. 

 • Hoe wordt de selectie van de jury bekend gemaakt?

  Je krijgt persoonlijk bericht wanneer jouw foto is geselecteerd. Vervolgens worden alle 15 finalisten per categorie bekend gemaakt op 2 oktober op nationalgeographicfotowedstrijd.nl. 

 • Hoe worden de winnaars bekendgemaakt?

  De winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 22 november tijdens het uitreikings evenement.

 • Hoe beoordeelt de jury een foto?

  De jury van de redactie van National Geographic bepaalt een van de twee winnaars van een categorie. De jury hanteert bij het beoordelen van de foto’s verschillende criteria, zoals compositie, belichting, creativiteit, originaliteit, gekozen perspectief, kleurgebruik en stijl. Het oordeel van de jury wordt per categorie gedeeld op nationalgeographicfotowedstrijd.nl en op de website van National Geographic.

   

  Kijk hier voor tips.

 • Waar worden de winnende foto’s voor gebruikt?

  De winnende foto’s worden geplaatst in de Nederlandstalige editie van National Geographic Magazine. Daarnaast maken alle ingezonden foto’s kans op een plek in de National Geographic-scheurkalender 2019. Bovendien kunnen National Geographic, G+J Media & NGC en haar samenwerkende partners de foto’s gebruiken en publiceren, al dan niet commercieel, in alle overige kanalen (zoals sociale media, nieuwsbrieven en andere promotionele uitingen). De foto’s kunnen in dat kader ook worden gebruikt voor merchandising van National Geographic. Denk daarbij aan een muismat, koffiekop of andere promotionele artikelen.

   

Ads for you!

Beste bezoeker,

We zien dat je waarschijnlijk een adblocker of andere software gebruikt die onze banners ontregelt.
Dat vinden we jammer, hiermee missen we inkomsten voor onze site die we hard nodig hebben.
Merk daarom onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel voor je tijd.
National Geographic Nederland/België

Sluiten