Terug naar het overzicht

Iconische plaatsen om te fotograferen

Door: Redactie maandag, 11 juli

In hun spookachtige rijen wekken de Paaseilandbeelden, moai genaamd, ons onderbewustzijn op. De stenen beeldenrij, tegelijkertijd onwerkelijk en diep gekend door ons, roept de voorouderverering op precies zoals de eilandbewoners waarschijnlijk bedoeld hadden. Foto Door Jim Richardson

Laatst werd ik gevraagd of ik een 'bucketlist' kon maken voor fotografen van iconische plaatsen over de hele wereld. Dat duurde niet lang. Bepaalde plekken trekken fotografen aan als magneten bij ijzer, zonder dat we juist weten waarom. Dat hoeft ook niet. Voor de meeste van ons gaat het enkel om de voldoening van het maken van fenomenale foto's die we altijd hadden willen maken. Maar voor anderen, inclusief mijzelf, heeft het meer te maken met een dieper soort verbondenheid met mezelf en de wereld. Dit is mijn lijst (niet heel origineel, moet ik toegeven), met uitleg waarom de plekken zo iconisch zijn voor mij. Ik ben er zeker van dat iedereen een andere top tien heeft. Maar zo bijzonder als de reis erheen en het fotograferen ter plekke is, is ook de simpele vraag: welke plekken, en waarom?

De prijs

WAT JE KUNT WINNEN

De winnaars van de National Geographic Fotowedstrijd 2022 maken kans op prachtige prijzen. Naast een glazen award en een jaarabonnement op National Geographic Magazine ontvangen de winnaars een waardecheque van CameraNU.nl voor fotografie accessoires van verschillende waardes, oplopend tot wel €1000 voor de 1e plekken per categorie. Ook krijgt de overall winnaar zijn eigen digitale kaart op Hallmark.nl en een pakket fysieke kaarten van de winnende foto.  

Als laatste verschijnen de #1 winnende foto's in het National Geographic magazine, de ultieme erkenning voor je foto! 

Voor de stemmers is er dit jaar ook een mooie prijs, namelijk een reis naar Turkije. 

Inzendingen
WAT JE KUNT WINNEN